Jdi na obsah Jdi na menu

Justin Bieber

 

Justin Bieber by se mohl stát ukázkovým příkladem, jak štěstěna může změnit celý dosavadní život. S malého chlapce, jenž měl sen stát se zpěvákem se díky vytrvalosti a portálu Youtube stala přes noc hvězda. Justin se narodil 1. Března 1994 v kanadském Stratfortu. Možná by se mohlo ještě pro úplnost dodat, že celé jeho jméno je Justin Drew Bieber, ale to berte jen jako takovou zajímavost, neboť svět ho zná bez toho prostředního jména. Jeho první krůčky ke slávě podstoupil již ve dvanácti letech, kdy se zúčastnil pěvecké soutěže ve svém rodném městě. Tenkrát sice nevyhrál, ale druhé místo rozhodně není žádnou ostudou. A kor, když si člověk uvědomí, že ovládal hru na klavír, bicí, kytaru a dokonce i trubku. Jak talent Justina Biebera rostl, tak měli i jeho příbuzní chuť sledovat jeho pokroky. Proto se jeho matka rozhodla natáčet videa a uploadovat je YouTube, kde mohla celá rodina sledovat Justinovi pěvecké výkony při podávání písní svých oblíbenců. Jmenovitě by se mohli vyzvednout Usher, Stevie Wonder, Ne-Yo, Justin Timberlake či nedávno zesnulý Michael Jackson. Když se na netu objevila jeho verze songu With You od Chrise Browna, osobně mu zavolal sám Brown, aby okomentoval jeho bezchybnou interpretaci.

Videa získávala na oblibě a tak byla jen otázka času, kdy si jich všimne někdo z hudební branže.Justin Bieber se nakonec dostal do hledáčku Scootera Brauna, jenž ho vzal do Atlanty, kde ho představil Usherovi. Když mu o týden později Bieber zazpíval, bylo rozhodnuto o nahrávací smlouvě s Island Record. Nic na tom nezměnil fakt, že o něj měl zájem i Justine Timberlake. K podpisu došlo v říjnu 2008 a okamžitě se začalo s přípravami pro debutové album. Prvním singlem se stala píseň One Time, kterou v klipu podpořil i samotný Usher. Singl se propracoval na úctyhodnou dvanáctou příčku v Canadian Hot 100 a na 21.místo v Billboard Hot 100. Tato píseň zazněla jak na MTV VMA 2009, tak i v Německém Dome. Justin Bieber získal za One Time v Kanadě platinu a v USA zlatou desku, což byli výtečné vyhlídky pro druhý singl One Less Lonely Girl. Ten se v žebříčku vyšplhal ještě o kousíček výše, tedy na 10.místo v Canadian Top 100 a na 16.místo v Billboardu Hot 100. Poté jsme se dočkali ještě singlů Love Me a Favorite Girl, které již opravdu věstili vydání samotného alba. My World Justin Bieber vypustil do světa 17. listopadu 2009 a následně ho podpořil mini torné složené z pěti koncertů. Také jsme ho mohli vidět jako předskokana Fearless Tour zpěvačky Taylor Swift. Jakožto dětská hvězda se zařadil k takovým hvězdám jako Miley Cyrus alias Hannah Montana a měl tu čest se osobně setkat s americkým prezidentem Barackem Obamou.

Na březen 2010 je naplánováno druhé pokračování alba My World, z něhož jsme měli možnost ochutnat singl baby, na němž spolupracoval s rapperem Ludacrisem. Třetí místo v kanadském a páté v americkém žebříčku mluví za vše, můžeme se těšit na pokračování jednoho amerického snu, kdy se maličký klučina Justin Bieber stal idolem tisíců fanynek. ♥

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář